fredag den 15. april 2011

Ferie og bagning af bagels!
Så har jeg ferie indtil den. 26 og hvor er det bare skønt... fik afleveret min opgave i går så nu er der 11 dage uden lektier... I dag fik jeg lyst til at bage og gad ikke rigtigt bare bage almindelige boller så jeg begav mig i kast med Bagels.. de er i ovnen nu og de ser bare lækre ud... de er fra  Rikke Holms bog: Varm på brød og lun på boller... men lavede dog en enkelt rettelse af opskriften da jeg stortset aldrig laver hvide boller... I får opskriften her, som jeg lavede den:
 ´Bagels ( ca 12 stk)
50 g gær
3½ dl vand
1 spsk sukker
1 spsk salt
1 æg
400 g hvedemel
200 g fuldkornspeltmel

evt. 1 æg plus kerner/frø til pyntning

Gæren røres ud i vandet. resten af ingredienserne røres i. Herefter skal dejen stå i 10 min. Dejen rulles til boller, og der drysses lidt mel midt på bollen og man laver et hul på 4 cm i diameter(det bliver mindre når bollerne koges).
En stegepande sættes over med vand. Når vandet koger, lader man forsigtigt en bagel glide ned i det kogende vand. Den skal koge ½ min på hver side. Når alle bagels er kogt sættes de med en spartel over på en bageplade, herefter pensles de med æg og drysses med kerner.
Jeg glæder mig til at smage dem her til frokost og fejre at vi nu har ferie :-)

2 kommentarer:

 1. Hej Miss Fit Food :)

  Hvor er det skønt, at du har fået lidt mere energi til at bage igen. Jeg har også påskeferie til den 26. april - skønt!

  Jeg håber at alt går godt.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 2. Hej,

  Jag jobbar för sajten FindeOpskrifter.dk och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Madblogstoppen".

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i Madblogstoppen på FindeOpskrifter.dk - http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogstoppen!

  Med vänliga hälsningar,

  Senka
  senka@findeopskrifter.dk

  SvarSlet