søndag den 21. november 2010

julefornemmelser og søndagssløvhed..

Jeg har fået lavet årets første brunkagedej, og nu er den lagt i fryseren så der er til at lave 200 brunkager...
mm det dufter skønt :-)


sorry det lidt rystede billede... Pakket ind og klar til fryseren.


Brune kager ca 200 stk

50 g smuttede mandler
85 g flydene magarine
300 g brun farin
2 dl sirup
2 tsk potaske
4 tsk vand
2 tsk stødt ingefær
4 tsk stødte nelliker
6 tsk stødt kanel
400 g hvidhvede

Magarine, brun farin og sirup opvarmes i en gryde, til sukkeret er smeltet. Rør potaske ud i vandet og put det i blandingen. Stil til afkøling et stykke tid i en stor skål, derefter blandes hakkede mandler, kryderier og mel i. Dejen skal være glat, og ikke hænge i fingerene, ellers skal tilsættes mere mel. Dejen deles i 4 og rulles til pølser, som pakkes ind og fryses ned. Grunden til at dette gøres er at man nemt lige kan tage en pølse op af fryseren og skære de kager man skal bruge og derfor har man friske kager hele julen.
De bliver virkelig gode... og jeg har i årenes løb prøvet at tilpasse opskriften så den passer til dem der gerne vil have lidt julegodter, men ikke så fede og høje i kcal som normalt, desuden har de et højt fiberindhold pga. hvidhveden og der er ca 20 kcal i sådan en kage :-) Det skal lige siges at når jeg har gæster og serverer dem, bliver der tit sagt at det er de bedste brune kager de har smagt :-) Julestemningen breder sig :-)

2 kommentarer:

  1. Hej ven
    Lidt julepynt er hyggeligt. Jeg kan desværre ikke uploade et billed af vores julepynt, men her er et link til det
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=478960139200&set=a.478959409200.251463.794664200

    Knuzzer fra Mini

    SvarSlet
  2. ej hvor fint ven :-) Håber vi ses snart! Knus

    SvarSlet