mandag den 20. september 2010

mmm, mørbrad og kage!

Nå nu til madlavningen og bageriet i går.. det blev godt :-) Det er altid rart når madlavningen lykkes, når man nu bruger sin tid og sine kræfter på det. Ikke fordi det ikke plejer at blive godt, men alligevel er det altid rart når det lykkes :-)


I går lavede jeg italiensk mørbrad  og Banankage.


Aftensmaden :-)


Italiensk mørbrad (4 pers)

1 svinemørbrad
salt
peber
½ dl sennep (jeg brugte honning dijon)
100 g røget skinke
100 g ost
smør+ olie

sauce:
1 løg
1-2 tsk karry
½ spsk mel
1 lille dåse tomat puré
2,5 dl fløde (Jeg brugte cremefine 7%)
salt

Afpuds mørbraden og skær den på skrå i 2-3 cm. bøffer. Krydres med salt og peber og steges let på panden. Lægges i et ildfast fad og pensles med sennep, derpå lægges 1 skive røget skinke og 1 skive ost.


Sauce:
Løget hakkes og brunes på panden. Karry og lidt mel drysses over. 1 lille ds. tomatpure tilsættes samt 1/4 l. fløde, røres sammen og hældes over mørbraden.

Stilles i ovnen ved 225 grader C ca. 1/2 time. (fra dk-kogebogen) Mmmm det smagte virkelig godt :-)Banankage

2 æg
200 g sukker
3 store modne bananer
2 dl A 38
2 tsk bagepulver
2 tsk natron
4 spsk skummetmælk
350 g hvedemel

Æg og sukker piskes skummende. Bananer moses med en gaffel og vendes i. A 38 tilsættes. Mælken koges op og natron tilsættes. Hvedemel, mælkeblanding og bagepulver vendes i massen. bages ved 175 grader i ca 45 min. Det er en fin kage, hæderlig for de der gerne vil have kage men ikke vil bruge for mange kcal på det :-)

1 kommentar:

  1. Hey..
    Den banankage ser da super god ud.. Hvis du er interesseret kan du evt. tjekke den opskrift ud på bananmuffins, som jeg har på min blog..
    Hilsen Lea

    SvarSlet