tirsdag den 21. september 2010

Travlhed!

Friske nødder fra et kæmpe nøddehegn på sydfyn.
Da jeg var hjemme ved de gamle i weekenden, var min mor og jeg vidt omkring.. vi fik både samlet nødder, plukket æbler og plukket vilde brombær. Det var bare en skøn weekend og man sover så dejligt når man har været så meget ude i naturen.


Synes lige i skulle have et billede af en rigtig god the, hvis man kan lide krydret the vel og mærke!

Dette er så chai-siruppen man kommer i theen, men den er virkelig sød så det bliver kun engang imellem!
Mit rugbrød lagt til hævning, det er bare en brødpose fra finax, men det blev virkelig hæderligt.. ikke sidste gang jeg gør det for sølle 10 kr :-)
Denne blev til gengæld lavet fra bunden: Leverpostej med kalkunbacon og kantareller, mums siger jeg bare!
Rugbrødet i ovnen :-)

Naja´s Leverpostej

500g hakket lever(fik slagteren til at hakke det for mig)
25g smør
3 spsk mel
1 æg
0,5 dl cremefine 7%
1,5 dl mælk
100 g kantareller
1 revet æble
1 lille rødløg
salt + peber
evt 2 ansjoser

Blend lever, smør, mel, æg, fløde og mælk. Riv æblet og rør det i. Pil og hak løg og vend i. Krydr med salt og peber. Hældes i ovnfast form og bages ved 175 grader i ca 45 min.

4 kommentarer:

  1. Du har været flittig!
    Vi har både hasselnødder og valnødder i haven, men min nøddeknækker er væk så det hjælper mig ikke meget:)

    SvarSlet
  2. Miss muffin: Ej det er da skidt din nøddeknækker Er væk ! Sådan nogle friske nødder smager jo skønt :-) håber du finder den! :-)

    SvarSlet
  3. Jeg har også overvejet at lave leverpostej fra bunden. Dels fordi min kæreste synes ret godt om det, og dels fordi jeg selv synes, det er lidt ulækkert, og det måske ville hjælpe at se, hvad der egentlig er i det :)

    Hvad koster sådan 500 gram lever?

    SvarSlet